Hermans Have (2018)

Hvor flyver du hen, Søster Kanin? (2017)

Lillebitte Lilli (2017)

Pigen med den sorte kuffert (2015)

Hvis jeg flytter i en flaske (2015)

Du kan læse om hver bog herunder:

Hermans Have (2018)

Hermans Have af Christine Lund Jakobsen

Hver dag pusler Herman rundt i sin have. Han vander, nipper visne blade af og passer sine jordbær, ærter og smukke blomster. Hermans have er lukket med to store låger, og ingen må komme ind, for Herman vil være i fred.

En dag banker et væsen med grønne fingre på døren for at låne en cykel, men Herman er ikke interesseret i at låne noget ud. Flere væsner kommer forbi, og de har alle brug for hjælp, men Herman ønsker ikke at hjælpe og bygger i stedet et højt hegn rundt om haven. Jorden begynder at rumle og brage, og lydene bliver højere og højere …

Jorden eksploderer, og jordens hjerte forsvinder. Hermans have er blevet til en lille ø, der svæver rundt i det store univers. Noget mørkt med otte øjne nærmer sig – er det ven eller fjende? Kan jorden reddes og hvordan?

Hermans have illustrerer, hvordan vi primært har øje for, hvordan vi adskiller os fra hinanden, frem for hvad der forener os som mennesker. Billedbogen tematiserer angsten for det, vi ikke kender, og stiller spørgsmålet: Kan forskellighed være en resurse til gavn for alle?

Bogen er illustreret af Zarah Juul og udkommet på forlaget Vild Maskine, 12. oktober 2018.

Anmelderne siger

“En rigtig fin bog om et vigtigt emne… En klar anbefaling herfra. Bogen behandler et aktuelt emne og bør findes i de fleste billedbogskrybber.” (Lektørudtalelse, oktober 2018)

“…Christine Lund Jakobsen holder fortællingen stram og præcis hele vejen igennem. Figurerne i det lille univers er krøllede og knuselskelige…skildret med lune, og det hele spiller.” 5 stjerner (Nordjyske – under overskriften “Mesterværker og nye klassikere … – her er fem af årets bedste udgivelser)

“Hermans Have er et godt eksempel på en billedebog, som ønsker at fortælle børnene om reelle udfordringer i vores samfund samtidig med, at den er farverig og finurlig. Det er det, som får denne bog til at fungere så godt.” (kulturforbørn.dk, 12. oktober 2018)

“Jeg vil anbefale Hermans Have til børn i indskolingsalderen. Den er finurligt illustreret af Zarah Juul, der med farverige og fantasifulde opslag gør det ganske umuligt ikke at blive lidt betaget af Herman og hans have.” (mitbogskab.dk, oktober 2018)

“Ved første øjekast er Hermans Have en sød børnebog med blomster og dyr i glade farver, men en nærmere læsning røber, at der står en del på spil.” (bogvægten.dk, 13. oktober 2018)

Hvor flyver du hen, Søster Kanin? (2017)

hvor flyver du hen søster kanin forside

“Du er min bedste ven,” hvisker Liv til sin kanin. Sammen kigger de på sommerfugle og leger gemme. Men en dag er alting anderledes. Søster Kanin flyver ud af sin krop, og Liv løber efter for at få hende med hjem igen. På rejsen efter Søster Kanin oplever Liv en helt anden verden. Og måske får hun en ny ven? En bog om at miste og tage afsked. Og om gode venskaber.

Bogen er illustreret af Ane Gudrun Øhrberg, og er udkommet på forlaget DreamLitt, oktober 2017.

Anmelderne siger

“Historien er en smule syret, men den bliver fortalt godt” (Lektørudtalelse)

“#hvorflyverduhensøsterkanin er en rigtig fin bog om at miste et elsket kæledyr og et godt sted at starte med at tale om sorg og at give slip” (Kathrine Pachniuk @bibliotekat på instagram 26.12.2017)

“Med sine korte letforståelige tekster og flotte farverige illustrationer egner bogen sig fortrinligt til både oplæsning og som åbning til dybere samtaler med børn om det svære i at give slip på en, man holder af.” (Hospice Forum Danmark 20.1.2018)

Lillebitte Lilli (2017)

lillebitte lilli af christine lund jakobsen “Hey mor, se mig!” siger Lilli. Men mor har ikke tid lige nu. Hun har travlt med at finde sine nøgler og tjekke telefonen og komme på arbejde. Pludselig er det, som om Lilli bliver mindre og mindre. Hun er skrumpet, og mor kan ikke finde hende…

Med søde og sjove illustrationer af Zarah Juul

Billedbogen “Lillebitte Lilli” er udkommet 7.4. 2017 ved Turbine Forlaget.

Anmelderne siger

“En bog som formidler sin pointe rigtig godt… Anbefales til alle biblioteker.” (Lektørudtalelse)

“Pointen er klar og går rent ind hos min datter, der selv bad om at få læst resten om morgen, da vi ikke nåede det hele om aftenen – et godt tegn på, at en børnebog rammer sin målgruppe.” 4 stjerner. (Århus Stiftstidende 9.4.2017)

“…underholdende og på ingen måde moralisende – trods det fine budskab” (Kulturforbørn.dk 7. 4. 2017)

“Historien om Lillebitte Lilli er smukt fortalt, den viser vigtigheden af at voksne ser deres børn og ikke glemmer selv at lege og lytte til barnet. Og som læser kan man kun elske Lilli og hendes finurlige påfund.” (Litteratursiden.dk 31. 3. 2017)

“Lillebitte Lilli er en rigtig sød og lidt hjerteskærende bog…” 5 stjerner (Børnenes Bøger 19.10.2017)

Pigen med den sorte kuffert (2015)

Illustrationer af Lasse Bekker Weinreich
IMG_1453 En lille pige står alene foran kirken med en kuffert i hånden. I kufferten ligger der én ting: et billede af hendes far og mor. Hvor skal hun nu føle sig hjemme? Måske hos en tante? Følg pigens sørgmodige og eventyrlige rejse i denne billedbog.

Anmelderne siger

“Kan klart anbefales, da den helt sikkert vil gå lige i hjertet på både unge og voksne læsere!” (Lektørudtalelse, oktober 2015)
 “Christine Lund jakobsen formår den ædle kunst at skære ind til benet tekstmæssigt, så der står enkelte velformulerede linjer på siden og en helt masse mellem dem.” “Selvom emnet er tungt, er bogen en perle.” “Jeg er vild med den!” (grafitoggodnathistorier.dk)  Læs hele anmeldelsen her
“Historien er hjertevarm, gribende og fyldt med smuk symbolik. Og man skal da være et skarn, hvis man ikke som forælder kniber en lille tåre til sidst.” Fem stjerner med pil op. (bornenesboger.dk 10.8.215) Læs hele anmeldelsen her
“Bogen behandler på sublim og umiddelbar vis tunge begreber som savn og ensomhed, men også filosofiske tilgange til livet…” “…lover godt og sikkert om et fortsat stort forfatterskab.” (Vendelbo Posten 26.8.2015 )
Bogen er udkommet ved TURBINE Forlaget.

Hvis jeg flytter i en flaske (2015)

IMG_7403

“Føj for den!

Til aftensmad
jeg hader alt med gæller.
Så hvorfor vil du friste mig med
fiskefrikadeller?”

En klam fiskefrikadelle, en død kat, en skrotmaskine og en sort æske med farlig-ord er nogle af ingredienserne i denne bog. Hvis jeg flytter i en flaske er en samling digte til børn. Glade, skøre, triste og tænksomme rim til friske børn – og deres fjollede forældre.

Bogens vilde, varme og livlige illustrationer er lavet af Jørgen Eivind Hansen

Anmelderne siger

“Forfatteren sprøjter da også både friske bogstavrim og frække enderim ud over siderne med en lun og kærlig humor samt et vitalt sprogligt overskud i disse digte for børn, som giver gedigne mindelser om et litterært slægtskab med selveste Halfdan Rasmussen.” (Flaskeposten, 14.12.2014) Læs hele anmeldelsen her.

“Hvis jeg flytter i en flaske er en samling digte til børn. Og hvilken samling! De er farverige og fyrrige, og man har lyst til at læse mere. Det er en form for digtsamlings page – turner.[…]Digte for børn (og voksne) med halfdansk magi.” (mitbogskab.dk, 12.1.2015) Læs hele blogindlægget her.

“Det er sjovt og veloplagt” ” ” Hvis jeg flytter i en flaske” byder på mange gode oplevelser. Forlaget har forståeligt nok allerede aftalt endnu en bog med forfatteren.” 4 stjerner, (Nordjyske 14.2.2015)

“Det er knald på farverne og rimene i Hvis jeg flytter i en flaske.” 4 stjerner (morpaamission.dk 1.2.2015)

“…langt fra hverdagsidyl og pædagogisk korrekthed, men det er lige netop dét, der giver denne børnebog kant og et anderledes udtryk. Det er dét, der giver den liv og efterlader læseren i et yderst underholdende hjørne. Store som små!” “Jeg kan varmt anbefale at få fingrene i denne skæve, skønne og livsbekræftende børnebog.” (Aarhus Panorama 16.3.2015)   Læs hele anmeldelsen her.

Bogen er udkommet ved TURBINE Forlaget.

Musik

Jeg har også udgivet en del sange – primært med min mand Leif Lund Jakobsen. Du kan læse meget mere om dem på en anden hjemmeside: www.fidusjuice.dk. Du kan også lytte til sangene på diverse streamingtjenester som fx Spotify, Telmore Musik mm. Fx de tre albums “Pigen med den sorte kuffert” “Eventyrlige Rødder” og “Det klammeste jeg ved”. De sidste to er også udkommet som sangbøger med noder på forlaget Dansk Sang.
 IMG_6841