Hvor flyver du hen, Søster Kanin? (2017)

hvor flyver du hen søster kanin forside

“Du er min bedste ven,” hvisker Liv til sin kanin. Sammen kigger de på sommerfugle og leger gemme. Men en dag er alting anderledes. Søster Kanin flyver ud af sin krop, og Liv løber efter for at få hende med hjem igen. På rejsen efter Søster Kanin oplever Liv en helt anden verden. Og måske får hun en ny ven? En bog om at miste og tage afsked. Og om gode venskaber.

Bogen er illustreret af Ane Gudrun Øhrberg, og er udkommet på forlaget DreamLitt, oktober 2017.

Pæne ord om bogen

“Historien er en smule syret, men den bliver fortalt godt” (Lektørudtalelse)

“#hvorflyverduhensøsterkanin er en rigtig fin bog om at miste et elsket kæledyr og et godt sted at starte med at tale om sorg og at give slip” (Kathrine Pachniuk @bibliotekat på instagram 26.12.2017)

“Med sine korte letforståelige tekster og flotte farverige illustrationer egner bogen sig fortrinligt til både oplæsning og som åbning til dybere samtaler med børn om det svære i at give slip på en, man holder af.” (Hospice Forum Danmark 20.1.2018)

Lillebitte Lilli (2017)

lillebitte lilli af christine lund jakobsen “Hey mor, se mig!” siger Lilli. Men mor har ikke tid lige nu. Hun har travlt med at finde sine nøgler og tjekke telefonen og komme på arbejde. Pludselig er det, som om Lilli bliver mindre og mindre. Hun er skrumpet, og mor kan ikke finde hende…

Med søde og sjove illustrationer af Zarah Juul

Billedbogen “Lillebitte Lilli” er udkommet 7.4. 2017 ved Turbine Forlaget.

 

 

 

Pæne ord om bogen

“En bog som formidler sin pointe rigtig godt… Anbefales til alle biblioteker.” (Lektørudtalelse)

“Pointen er klar og går rent ind hos min datter, der selv bad om at få læst resten om morgen, da vi ikke nåede det hele om aftenen – et godt tegn på, at en børnebog rammer sin målgruppe.” 4 stjerner. (Århus Stiftstidende 9.4.2017)

“…underholdende og på ingen måde moralisende – trods det fine budskab” (Kulturforbørn.dk 7. 4. 2017)

“Historien om Lillebitte Lilli er smukt fortalt, den viser vigtigheden af at voksne ser deres børn og ikke glemmer selv at lege og lytte til barnet. Og som læser kan man kun elske Lilli og hendes finurlige påfund.” (Litteratursiden.dk 31. 3. 2017)

“Lillebitte Lilli er en rigtig sød og lidt hjerteskærende bog…” 5 stjerner (Børnenes Bøger 19.10.2017)

Pigen med den sorte kuffert (2015)

Illustrationer af Lasse Bekker Weinreich
IMG_1453 En lille pige står alene foran kirken med en kuffert i hånden. I kufferten ligger der én ting: et billede af hendes far og mor. Hvor skal hun nu føle sig hjemme? Måske hos en tante? Følg pigens sørgmodige og eventyrlige rejse i denne billedbog.

Pæne ord om bogen

“Kan klart anbefales, da den helt sikkert vil gå lige i hjertet på både unge og voksne læsere!” (Lektørudtalelse, oktober 2015)
 “Christine Lund jakobsen formår den ædle kunst at skære ind til benet tekstmæssigt, så der står enkelte velformulerede linjer på siden og en helt masse mellem dem.” “Selvom emnet er tungt, er bogen en perle.” “Jeg er vild med den!” (grafitoggodnathistorier.dk)  Læs hele anmeldelsen her

 

“Historien er hjertevarm, gribende og fyldt med smuk symbolik. Og man skal da være et skarn, hvis man ikke som forælder kniber en lille tåre til sidst.” Fem stjerner med pil op. (bornenesboger.dk 10.8.215) Læs hele anmeldelsen her

 

“Bogen behandler på sublim og umiddelbar vis tunge begreber som savn og ensomhed, men også filosofiske tilgange til livet…” “…lover godt og sikkert om et fortsat stort forfatterskab.” (Vendelbo Posten 26.8.2015 )

 

Bogen er udkommet ved TURBINE Forlaget.

Hvis jeg flytter i en flaske (2015)

IMG_7403

 

“Føj for den!

Til aftensmad
jeg hader alt med gæller.
Så hvorfor vil du friste mig med
fiskefrikadeller?”

En klam fiskefrikadelle, en død kat, en skrotmaskine og en sort æske med farlig-ord er nogle af ingredienserne i denne bog. Hvis jeg flytter i en flaske er en samling digte til børn. Glade, skøre, triste og tænksomme rim til friske børn – og deres fjollede forældre.

Bogens vilde, varme og livlige illustrationer er lavet af Jørgen Eivind Hansen

Pæne ord om bogen:

“Forfatteren sprøjter da også både friske bogstavrim og frække enderim ud over siderne med en lun og kærlig humor samt et vitalt sprogligt overskud i disse digte for børn, som giver gedigne mindelser om et litterært slægtskab med selveste Halfdan Rasmussen.” (Flaskeposten, 14.12.2014) Læs hele anmeldelsen her.

“Hvis jeg flytter i en flaske er en samling digte til børn. Og hvilken samling! De er farverige og fyrrige, og man har lyst til at læse mere. Det er en form for digtsamlings page – turner.[…]Digte for børn (og voksne) med halfdansk magi.” (mitbogskab.dk, 12.1.2015) Læs hele blogindlægget her.

“Det er sjovt og veloplagt” ” ” Hvis jeg flytter i en flaske” byder på mange gode oplevelser. Forlaget har forståeligt nok allerede aftalt endnu en bog med forfatteren.” 4 stjerner, (Nordjyske 14.2.2015)

“Det er knald på farverne og rimene i Hvis jeg flytter i en flaske.” 4 stjerner (morpaamission.dk 1.2.2015)

“…langt fra hverdagsidyl og pædagogisk korrekthed, men det er lige netop dét, der giver denne børnebog kant og et anderledes udtryk. Det er dét, der giver den liv og efterlader læseren i et yderst underholdende hjørne. Store som små!” “Jeg kan varmt anbefale at få fingrene i denne skæve, skønne og livsbekræftende børnebog.” (Aarhus Panorama 16.3.2015)   Læs hele anmeldelsen her.

Bogen er udkommet ved TURBINE Forlaget.

Musik

Jeg har også udgivet en del sange. Du kan læse meget mere om dem på en anden hjemmeside: www.fidusjuice.dk. Du kan også lytte til sangene fra to af bøgerne på diverse streamingtjenester som fx Spotify. Sangbøgerne hedder “Eventyrlige Rødder” og “Det klammeste jeg ved”
 IMG_6841

 Og forresten….

.
.
.
.
.
.
.
.
så har jeg gemt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
noget plads
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
her i bunden
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
til alle de bøger, jeg ikke har udgivet endnu!