Vi vandt!!!

I sommers skrev Leif og jeg en sang til Humanistisk Samfunds sangkonkurrence. Vi hørte ikke noget i lang tid, og gik ud fra, at vi ikke havde vundet. Men så pludselig en uge før kåringen fik vi mail om, at vores sang var en af de tre, der var gået videre til finalen.

Vi fik hurtigt organiseret færgebilletter, overnatning mm, så vi kunne deltage i kåringen d. 27.10 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Og vi vandt!!

Sangen hedder “Det er nu, vi si’r farvel”. Det er en sang, der er skrevet til begravelser eller andre sammenhænge, hvor man skal sige farvel til en, man har mistet. Vi valgte at skrive en begravelsessang, fordi vi synes, der er mangel på sange, der kan bruges, når afdøde eller de efterladte ikke tror på Gud. Til de fleste begravelser vil der både sidde efterladte, der er troende, og efterladte, der ikke er. Det var derfor vigtigt for os at skrive en sang, som alle mennesker kan se sig selv i – uanset om de er troende eller ej. En sang, der handler om, hvordan vi i fællesskab skal hjælpe hinanden med at komme videre og få minderne om det menneske, vi har mistet, til at leve i hjertet.

Kaya Brüel var dommeren, og hendes begrundelse, for at vi vandt, lød bl.a. sådan her: “Døden er et tabu, for vi er alle sammen bange for at miste, men døden er et levevilkår. Vi skal alle sammen væk herfra, og på et tidspunkt kommer vi til at miste nogen, der står os nær. Så er det dejligt at kunne finde sammen om en sang. Og den her sang er hverken for melankolsk eller for glad.”

Konkurrencen er udskrevet af den landsdækkende organisation Humanistisk Samfund, som i forbindelse med deres 10 års jubilæum udskrev konkurrencen for at få et større udvalg af sange, der kan bruges, når de afholder humanistiske ceremonier, som fx konfirmation, bryllup og begravelse for deres medlemmer, som primært er folk, der ikke er medlem af folkekirken.

Med prisen følger 5.000 kr og et papirsklip af kunstneren Lisa Strøander.

Previous article

Hermans Have er udkommet

Next article

Musik klar til streaming